Upprätta låneansökan

De som vill söka lån förr i världen kunde räkna med att först stämma möte med bankdirektören och därefter fylla i en mängd dokument som sedan skulle skrivas under och skickas in. Tiderna har förändrats radikalt och idag är det mycket vanligt att låneansökan skapas direkt på internet.


Låneföretagen.se tipsar!

Upprätta EN ansökan får flera svar och BEHÅLL DIN KREDITVÄRDIGHET. På din ansökan till LENDO ges ett 20 till 30-talet banker möjlighet att inom 24 timmar lämna ett erbjudande till dig som kund. Därefter bestämmer du själv om du vill ingå avtal med någon. Ansökan är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.
Låneföretaget LendoLåneansökan
Just nu slipper den som samlar sina lån hos Lendo uppläggningsavgiften.


Skapa låneansökan på några minuter

En välplanerad låneansökan tar inte mer än ca 10 minuter att färdigställa. I regel består ansökan av två delar. Första delen innehåller uppgifter om dig som person, där du fyller i personnummer, postadress och data om civilstånd och andra data som kan vara intressanta för låneföretagen att känna till.

Den andra delen fokuserar på lånet du vill söka. Här anger du hur mycket pengar du önskar och hur länge du vill låna dem. Här fyller du även i hur mycket du tjänar, vilka övriga tillgångar du besitter samt om du har några skulder hos någon annan bank. Ibland ber kreditgivaren även kryssa i huruvida du söker ett nytt lån för att samla och lösa tidigare skulder. I vissa fall måste du även specificera varför du söker lånet och till vad du planerar att använda pengarna. För mindre lån behöver du normalt inte uppge något specifikt syfte.


Kreditprövning

I direkt samband med din ansökan gör kreditgivaren en kreditprövning för att kontrollera din återbetalningsförmåga. Detta görs för låntagarens egen säkerhet, så att denne inte försätter sig själv i skuld i onödan. Kreditupplysning i samband med långivning är lagstadgad.

Tänk på att antalet ansökningar du gör hos olika banker även påverkar din kreditvärdighet. Skicka därför inte in ansökningar på chans, utan läs noga igenom de olika låneföretagens kravprofiler innan du försöker låna.


Utbetalning

Om din låneansökan blir godkänd kommer du få någon form av bekräftelse från låneföretaget. Vanligt är att denne skickar ett mail per epost. Därefter måste du normalt vänta en eller flera dagar innan en utbetalning kan ske. Hur lång tid det tar innan lånet betalas ut kan variera från timmar till dagar eller veckor. Behöver du pengarna snabbt bör överväga smslån och endast långivare som använder BankID för validering av avtal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *