Söka lån som egen företagare

För många småföretag är det svårt att få pengarna att räcka till i verksamheten alla månader om året. Lejonparten egen företagare tvingas leva med skakiga finanser och kunder som dröjer in i det längsta med att betala fodringar på fakturor. Vid sådana tillfällen kan ett tillfälligt lån till företaget vara en förutsättning för att man skall lyckas få in tillräckligt med friskt kapital i bolaget.

Att låna pengar från banken som egen företagare är oftast en omöjligt. Bankerna ställer idag extremt höga (ibland orealistisk) krav på företagaren. Detta har öppnat upp en ny marknad, för andra kreditgivare som är villiga att låna pengar till egen företagare utan säkerhet.


Kameo specialiserar sig på att erbjuda skräddarsydda företagslån till små och medelstora företag för finansiering av rörelsekapital eller nya tillgångar inom fastighetsbranschen. Upptäck flexibla lån från SEK 5 000 000 till 150 000 000, med lånetider från 3 till 36 månader och konkurrenskraftiga årsräntor mellan 5-15%. Ansök snabbt och enkelt för att stödja dina investeringar och tillväxt.


OPR-Företagslån är ett nytt lån för svenska egen företagare. Minsta möjliga lånebelopp är 30.000 kr, men de flesta företagen lånar mellan 30.000-350.000 kr. Som mest kan du låna 500.000 kronor men tänk på att återbetalningstiden är begränsad till 18 månader.


Capitalbox är ett nytt namn på svensk lånemarknad, men företagslånet har tidigare marknadsförts under varumärkena Kwikspark och Ferratum Business. Lånen riktar sig i första hand till mindre företag som ofta har svårt att få krediter beviljade hos banken. Genom Kwikspark är det möjligt att låna upp till 2 000 000 kr utan säkerhet i maximalt 24 månader.


Kreditlinan lanserades i början av 2014 och har sedan dess förmedlat ett antal företagslån till en rad mindre svenska bolag. Kreditlinans koncept är att erbjuda småkrediter upp till maximalt 30 000 kr för nya kunder och 50 000 kr för återkommande kunder. Tanken är att lånen skall löpa över en kort tid. För att få lånet behöver måste företagaren vara beredd att betala tillbaka hela lånet plus 2.95% ränta samt 495 kr varje månad då avtalet löper.

Mer information om olika kreditlösningar för företagare hittar du på http://foretagskrediten.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *